PUNJENO POVRĆE

Potrebno je: 1 tikvica,1 patlidžan, 1 krompir,1 paradajz,1 paprika,1 glavica crnog luka,
2 čena belog luka, ulje, so, suvi začin, biber, seckan peršunov list,
još 1 manji paradajz, 300 gr.belog pilećeg mesa i šoljica od crne kafe pirinča.

Povrće se očisti i izdubi. Pre toga tikvicu,patlidžan i krompir preseći na pola.
Pirinač obariti u vodi i procediti. Na malo ulja upržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i
2 čena belog luka. Kada se malo proprži dodati mleveno pileće belo meso.
Sve to zajedno prodinstati, dodati biber, suvi začin, seckan peršunov list i na kockice oljušten i iseckan manji paradajz.Sa filom puniti povrće i slagati u vatrostalnu posudu.
Naliti do pola vode. Pokriti folijom i krčkati u rerni sat vremena. Skinuti foliju i ostaviti još desetak minuta da se povrće zapeče.

Sluziti uz jogurt ili kiselo mleka u koje se doda iseckan beli luk po ukusu.